Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Csobbanjunk még egy kicsit a nyárba!

- 2021. 06. 23. 19:37:59
Csobbanjunk még egy kicsit a nyárba!

Még tart a nyár, ezért érdemes még kihasználni a jó időt

hamarosan visszatérnek a gyerekek az iskolapadba, vagy az online oktatásba. Addig is érdemes még ezt a kis időt a szabadban, játszva tölteni.

 

A nyári szünet egyik legfontosabb kérdése, hogy mivel lehet lekötni a gyerekeket úgy, hogy még jól is érezzék magukat. Ebben a meleg időben a többségük szeret a vízzel játszani, locsolni, pancsolni, vagy csak a vízben játszani. Íme néhány ötlet, amely akár otthon is megvalósítható.

 

Szivacs-facsarás

 

A játékhoz nem kell más, csak egy vízzel teli vödör, szivacsok, valamint annyi üres vödör, ahány játékos szeretne játszani. Mindenki kap egy-egy száraz szivacsot. A versenyzők egyszerre indulnak a vízzel teli vödörhöz és próbálják onnan a vizet a szivacs segítségével a saját vödrükbe juttatni. Az nyer, aki adott idő alatt a legtöbb vizet tudja a saját táljába facsarni.

 

 

Kincskeresés a jégtömbben

 

 

Az elkészítés nem olyan bonyolult, mint hinnénk. Egy nagy zacskóra, vízre és pár játékra van szükség (pl: műanyag játékok, kis labda, kavicsok, kagylók) és már kezdődhet is a móka. A vízzel megtöltött zacskót a játékokkal együtt lefagyasztjuk. Miután megfagyott a jégtömbünk, mehet is ki a kertbe és indulhat a kincskeresés. Amikor elkezd olvadni a jég, műanyag lapátot, kanalat adhatunk a gyerekeknek.  Jégtörőként használva megkaparinthatják az értékes zsákmányt.

Tipp: egy új játékot elrejtve még nagyobb lehet az öröm.

 

Vízi pinata

 

Egy igazán frissítő és szórakoztató játék. A vízibombákat szájuknál fogva kötözzük fel egy kötélre. Akár kézzel, akár egy seprűnyéllel, szemet bekötve vagy anélkül, de próbáljuk meg a kötélről leverni a bombákat. Biztosak vagyunk benne, hogy a móka nem marad el.

 

 

Természetesen tudjuk, hogy a vizes játékok tárháza a mai világban szinte kimeríthetetlen, de ezek a fajta játékok egyszerűek és talán ezért is nagyszerűek.

 

Kezdődjék a játék!     smiley

 

A nyár után pedig segítünk cipelni az iskolai "terheket"! Nézd meg sulis és ovis táskáinkat!

Tartalomhoz tartozó címkék: #Gyerekek #Hétvége #Jó idő #Nyár